lauantai 13. syyskuuta 2014

VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!

VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCannabia
Päivämäärä:   13.9.14 13:06:06

KRJ:n, ERJ:n, KERJ:n ja VVJ:n laatuarvosteluiden pisteytys yhdenmukaistetaan. Uusi pisteytys tulee käyttöön edellämainituille laatuarvosteluille lokakuun (10/2014) tilaisuuksista alkaen.

Uusi pisteytys nähtävissä pääpiirteittäin täällä. Jokainen laatuarvostelu hoitaa/on hoitanut pisteytyksen myös laatuarvostelun sivuille kokonaisuudessaan, sekä käynyt uuden pisteytyksen läpi tuomareiden kanssa.

Huomaattehan myös seuraavat muutokset!
- Porrastettujen pisteytys tulee käyttöön jokaiselle laatuarvostelulle.
- Hevosen tulee olla 8-vuotias laatuarvostelupäivänä.
- Virkemääräinen tekstien arvostelu muuttuu sanamääräiseksi.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäRiitsu
Päivämäärä:   13.9.14 13:15:35

Tuntuu hieman oudolta että, jos kirjoitan hevoselleni 2kpl 200 sanaista pk-merkintää niin hevonen saa 4 pistettä, mutta jos kirjoitan 450 sanaisen pk-merkinnän saa hevonen vain 3 pistettä:

2kpl 200 sanaa = 400 sanaa = 4 pistettä
1kpl 450 sanaa = 450 sanaa = 3 pistettä
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCC.
Päivämäärä:   13.9.14 13:17:51

ERJ-laatiksen osallistujamäärä tulee olemaan max. 20 osallistujaa / tilaisuus. Max. 2 hevosta / talli tai omistaja.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCannabia
Päivämäärä:   13.9.14 13:19:48

Riitsu: Johonkin raja on valitettavasti vedettävä. Alunperin ei ollut tarkoitus edes erikseen edes antaa "ekstrapisteitä" noin pitkistä teksteistä, joten parempi tuo kuin ei mitään? :)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCannabia
Päivämäärä:   13.9.14 13:23:34

Tietysti jotain unohtui:
Laatuarvostelut saavat edelleen itsenäisesti päättää tilaisuuksien määrän/kk, niihin otettavan osallistujamäärän, sekä sen kuinka monta hevosta henkilö/talli voi tilaisuuteen tuoda. Lisäksi tilaisuuksien ajankohta on täysin laatuarvosteluiden itsensä päätettävissä.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäKida
Päivämäärä:   13.9.14 13:25:41

Jes tätä on odotettu! :)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäTroya
Päivämäärä:   13.9.14 13:29:30

Jes!!

Muuten kuulostaa todella upealta, mutta aika hurjan pitkiä tekstejä aletaan vaatimaan!

Ennen esimerkiksi KRJssä vaadittiin 15 virkettä/luonnekuvaus. Uudella arvostelumetodilla, jotta saisi suunnilleen samanmittaisen luonnekuvauksen kun nykyisellä arvostelumetodilla, jokaisen virkkeen tulisi olla 16,6666... sanaa pitkä. Tuntuu kyllä aivan järjettömältä, kun miltei kaksinkertaistetaan luonnekuvauksen vaadittu minimipituus.

Päiväkirjamerkinnöissä tämä lisäys on vielä huomattavampi, kun minimipäiväkirjamerkinnän pituus on 100 sanaa, joka olisi viidessä virkkeessä 20 sanaa/virke.

On todella paljon parempaa arvostella sanamäärien perusteella kuin virkkeiden määrän, mutta olen myös sitä mieltä, että on hieman järjetöntä pyytää ihan näin pitkiä tekstejä. Tulee tuomareillekin huomattavasti kovempi työ. Etenkin nuo valmennusten/päiväkirjamerkintöjen sanamäärät tuntuvat hurjilta. Pitkähkö luonnekuvausvaatimus on ihan okei, mutta mielestäni päiväkirjamerkintöjen sanamääriä pitäisi hieman laskea.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäKida
Päivämäärä:   13.9.14 13:36:07

Joo noi päivismerkintöjen/valmennuksien sanamäärät on kyllä aika hurjia..

Päiviksissä KRJ:n 5 virkettä oli musta toimiva, ERJ:n 10 virkkeen merkinnätkin oli jo tuskaa tälläiselle joka vihaa kirjoittamista.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: Pulmu N.
Päivämäärä:   13.9.14 13:40:09

Ei parane viedä laatikseen hevosia jos ei halua kirjoittaa tai kirjoituttaa muilla. En mäkään ilosta pompi varsinkaan kun oon just hommannut yli 300 tekstinpätkää vanhojen vaatimusten mukaisesti mutta onpahan taas lisää hommaa ettei käy liian helpoks laatistuttaminen :D
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäIisa
Päivämäärä:   13.9.14 13:41:55

Minäkin hiukan noita päiväkirjomerkintöjä hämmästyin (varsinkin, kun melkein laatuarvosteluvalmiilta hevoseltani menee melkein kaikki päiväkirjatekstit uusiksi).

Kuitenkin yhdenmukaisuus on muuten hyvä juttu, kiitos siitä!
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäKida
Päivämäärä:   13.9.14 13:44:03

Ei mua ehkä pänni just uusien hevosten kanssa mutta nyt kun oon myös ahertanut mun kouluheppojen kanssa päivismerkinnät valmiiks niin kaikilla on n. puolet lyhyemmät merkinnät ja 5kpl liian vähän :--D
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCannabia
Päivämäärä:   13.9.14 13:44:21

Troya: Toisaalta totta, että vaaditaan huomattavasti aiempaa enemmän. Kuitenkin kyse laatuarvostelusta ja laatua on parempi* mitata siitä miten omistaja hevosen panostaa (tekstit), kuin esimerkiksi kilpailusijoitukset/ominaisuuspisteet joiden eteen ei loppujen lopuksi tarvitse töitä kovinkaan paljon tehdä.

*= tekstien kirjoittamiseen tai niiden saamiseen hevoselle ylipäätään joutuu näkemään myös vähän vaivaa, ei pelkästään muutama sähköpostin lähetys ja sijoitusten muotoon laitto.

Mikäli omistaja ei jaksa/viitsi/pysty hevoseensa panostamaan kirjoittamalla hyviä tekstejä, ei mielestäni ole oikein hevosta palkita ainakaan kovin hyvillä pisteillä(?). Ja tosiaan ei tuohon ykköspalkintoon kuitenkaan "kovin paljon" vaadita ts. vaikka hevonen ei saisi täysiä lisäpisteitä, ei se silti tarkoita etteikö se voisi olla I-palkittu :)

Lisäksi sanamäärien ja virkkeiden vertaaminen toisiinsa on aika turhaa, sillä esimerkiksi 6-7 virkkeen tekstissä voi helposti olla yli 100 sanaa - kun taas yli 10 virkkeen tekstissä voi jäädä sanamäärä vajaaksi (= koska virkkeitä on pakko saada kirjoitettua määrä X, tulee tekstistä usein ontuvaa kun kirjoittaja alkaa tekstin valmiiksi saatuaan pätkimään hyviä virkkeitä useampaan osaan saadakseen määrän X täyteen).
> Sanamääräiseen arvosteluun siirtymisellä annetaan kirjoittajalle hieman vapaammat kädet tekstien suhteen, sekä toivottavasti saadaan aikaan myös laadukkaampia tekstejä kun niitä virkkeitä ei tarvitse laskea kirjoitusvaiheessa :)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: ...
Päivämäärä:   13.9.14 13:48:11

Sitä päivää odotellessa, että sisäistetään "ei se pituus vaan sisältö"...
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCannabia
Päivämäärä:   13.9.14 13:49:14

Ja oikeesti, itse inhoan myös kirjoittamista > suurin osa hevosistani on luonteettomia ja niillä ei ole yhdenyhtä päiväkirja-/valmennusmerkintää.. Silti tavoitteenani on joskus raahata ne hevoset laatuarvosteluun, mutta se tapahtuu sitten kun viitsin nähdä hevosen eteen sen verran vaivaa että saan ne pisteisiin vaadittavat (tai edes suurimman osan) tekstit kirjoitettua :)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäViivuska
Päivämäärä:   13.9.14 13:50:57

Häh? Mulla ainakin automaattisesti kaikki tekstit menee yli noiden vaadittujen sanamäärien, vaikken varsinaisesti ole mikään paras tai aktiivisin tekstien kirjoittaja. Tarkistin parit luonteet ja parit päiväkirjamerkinnät/valmennukset, eikä mikään ollut edes hilkulla ettei tulisi tuota 5 pistettä tai 1:tä. Kuinka lyhyitä tekstejä te kirjoitatte? :D
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäViivuska
Päivämäärä:   13.9.14 13:56:47

Sori tuplaposti.

Mutta tuo lisäpisteiden osuus (prosentuaalinen verrattuna edellisiin) on ehkä mun makuun hieman raju, tai ainakin siltä se tuntuu. Jos ei ole laatiksessa menestyneitä vanhempia tai jälkeläisiä ja saa rakenteesta jotain 5:tä pistettä, niin pitäisi saada täydet lisäpisteet, että olisi mahdollisuus siihen I-palkintoon (jos nyt laskin oikein..). Toki tässäkin tulee se, että jos panostaa hevoseen (sukuun, jälkeläisiin ja teksteihin), niin ansaitseekin sen I-palkinnon paremmin, kuin tällainen rennommin harrasteleva, joka laittaa hepat laatikseen joskus kun jaksaa :D.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCC.
Päivämäärä:   13.9.14 13:58:20

Viivuska, enemmistön äänellä meni noin. Itse olen samaa mieltä siitä, että lisäpisteiden osuus on suhteessa liian iso.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäTroya
Päivämäärä:   13.9.14 13:58:38

Jopa tälläiselle, joka pitää kirjoittamisesta ja tekee sen mielellään, tuo 10 virkkeen valmennus alkaa olemaan aika tuskaa. :) Tulee todella helposti leipätekstiä. Itsehän en siis juuri ikinä ole "juuri rajalla" virkemäärien suhteen tekstieni kanssa (enkä näiden sanamäärienkään puolesta olisi, mitä nyt paria hevostani katselin), mutta mielestäni tämä lisäys ei vaan tuo mitään hyvää parannusta laatuarvostelupalkinnon arvoon.

Olen ollut muutenkin jo pitkään sitä mieltä, että etenkin ERJn laatuarvostelussa nähty jatkuva pisterajojen/arvostelukriteereiden/yms nostaminen on aivan järjetöntä. Tiedän, että tällä yritettään rajoittaa ykköspalkittujen määrää, mutta totuus on kuitenkin se, että kriteerejä kun nostetaan ykköspalkintoon, niin suorittajat nostavat vaan omia tekemisiään sen mukana - ja tätä toimintaa ei voida jatkaa loputtomiin. On tietty raja, jolloin on vain järjetöntä vaatia enempää - ja mielestäni siinä vaiheessa, kun teksti alkaa tuntua luonnottomalta sanamäärän venyttämiseltä, tämä raja on tullut vastaan.

Ketä se loppujen lopuksi hyödyttää, että valmennukset ovat älypitkiä? Tuomarit kärsivät, kirjoittajat kärsivät, eikä se loppujen lopuksi nosta ykköspalkinnon arvoa juuri ollenkaan. Esimerkiksi luonnekuvauksessa, joka on pidempi yhtenäinen teksti, on mielestäni ihan järkevääkin vähän nostaa sanamäärää. Yksittäisten valmennusten sanamäärän korkeus taas ei paranna kokonaiskuvaa hevosesta mitenkään.

Sanamäärien ja virkkeiden toisiinsa vertaaminen on "aika turhaa", mutta ei kuitenkaan ihan täysin turhaa. :) Kuten sanoin, olen ehdottomasti sanamääriin siirtymien puolella, mutta mielestäni tulisi kuitenkin pitää mielessä, että keskimääräinen virke ei välttämättä ole 16,6666[...] tai etenkään 20 sanaa pitkä! KRJn virkemääriä tietääkseni pidetään laajalti parhaana laatuarvosteluista, ja niiden mukaan ehkäpä 60-75 sanaa alimmalle "portaalle" valmennusarvostelussa voisi olla jokseenkin järkevämpi vaihtoehto.

Mielestäni, pitäen mielessä että jo kouluaikana kenties kaikista turmeliainta todelliselle laadukkaalle kirjoittamiselle on järjettömät sanamäärävaatimukset, on parempi vaatia vähemmän ja antaa ihmisille jotka syttyvät teksteille mahdollisuus sitten kirjoittaa enemmän halutessaan. Se tukee kirjoitustaidon kehittymistä, ja auttaa ihmisiä kirjoittamaan tekstiä jota on miellyttävä sitten tuomareidenkin lukea.

Parempi vaihtoehto sanamäärien nostamielle voisi olla esimerkiksi se, että laatuarvosteluihin lisäpisteiden kohdalle lisättäisiin jokin osio, jossa luonne/tekstituomari voisi antaa lisäpisteitä tekstin sujuvuuden yms perusteella, ja itse sanamäärät pidettäisiin matalampana. Näin oikeasti kannustettaisiin tehokkaaseen, kauniiseen tekstiin, vrt. sanamääriä tuijottavaan leipätäytetekstiin.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: Tuire (puhelin)
Päivämäärä:   13.9.14 14:00:59

"ERJ-laatiksen osallistujamäärä tulee olemaan max. 20 osallistujaa / tilaisuus. Max. 2 hevosta / talli tai omistaja."

Eli huonossa lykyssä mukaan otetaan vain kymmenen henkilön hevosia. Mulle toki periaatteessa ihan sama, miun tarvii saada vain yksi hevonen laatikseen joskus tulevaisuudessa. Mutta ihan oikeasti, miksi noin "pieneen" tilaisuuteen saa tuoda kaksi hevosta?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäTroya
Päivämäärä:   13.9.14 14:04:33

Lähettäjä: Tuire (puhelin)
Päivämäärä: 13.9.14 14:00:59

"ERJ-laatiksen osallistujamäärä tulee olemaan max. 20 osallistujaa / tilaisuus. Max. 2 hevosta / talli tai omistaja."

Eli huonossa lykyssä mukaan otetaan vain kymmenen henkilön hevosia. Mulle toki periaatteessa ihan sama, miun tarvii saada vain yksi hevonen laatikseen joskus tulevaisuudessa. Mutta ihan oikeasti, miksi noin "pieneen" tilaisuuteen saa tuoda kaksi hevosta?


Hear, hear! En itsekään ERJn laatuarvostelua oikein käytä, mutta mielestäni tämä kuulostaa jo aika hurjalta.

Onko jotain järkiperustelua a) noin pienelle tilaisuudelle tai b) noin suurelle hevosmäärälle/omistaja? Järjestetäänkö tilaisuuksia useammin, vai onko tarkoitus vaan palkita pienen omistajakunnan hevosia tai palkita vähemmän hevosia ylipäänsä...?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCC.
Päivämäärä:   13.9.14 14:08:27

Lokakuussa se on 10 hevosta ja 1 kpl talli/omistaja.

Syyt:
1) tuomareita ei ole riittävästi
2) ehdotusta siitä, kuinka arvostelu olisi tuomariystävällisempi ei oikein otettu huomioon
3) liittyen numeroon 2 tulosten tarkistamiseen menee enemmän aikaa kun kisapisteiden kanssa saa veivata (ja kyllä, niitä on pakko tarkistella vähintään pistokokein koska virheitä on ollut)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   13.9.14 14:11:20

Entinen sukupisteiden laskenta oli parempi. Ei hevosen omistaja voi sille mitään jos molemmilla vanhemmilla ei ole kisattu tarvittavia määriä. Järjetöntä jos se, ettei joku muu ole kisannut hevosellaan määrittelee sinun hevosesi laadun vaikka muuten olisit panostanut siihen todella paljon.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäTroya
Päivämäärä:   13.9.14 14:13:01

CC., meinaatko, että näiden uusien laatuarvostelukriteereiden johdosta ERJ-tilaisuudet pienenevät näin? Missä mielessä arvostelusta tulee epätuomariystävällisempää? Itsehän en ole tuomari, niin en osaa oikein arvioida. :) Tarkoitatko kisapisteiden vievaamisella porrastettujen pisteyttämistä, vai mitä?

Onko mahdollista, että jos tilaisuukisen kokoa on pakko pienentää, niin voisikohan pienennyksen hoitaa myös niin, että yhdeltä tallilta vain yksi hevonen tilaisuuteen? Silloin mahtuisi suuremmalta käyttäjäkunnalta hevosia mukaan, ja se olisi reilumpaa.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäHeliK
Päivämäärä:   13.9.14 14:14:43

Ai että se on laiskuutta, ettei viitsi panostaa hevoseen, jos ei voi repiä itsestään irti kovin montaa luonnekuvausta? Myönnän kyllä ihan rehellisesti, etten ole ollut hevosten kanssa missään tekemisissä yli 10 vuoteen, niin että kaikki mitä mä tiedän IRL hevosista on aika lailla kulutettu jo. Nykyiset 15 lausettakin on jo tuskaa, jos niistä yrittää tehdä järkeviä ilman mitään diipadaapaata.

Siinä mielessä olen tyytyväinen, ettei luonteelle anneta tuon enempää painotusta. Pk-merkinnät on paljon helpompaa repiä irti itsestään kuin luonne.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjäturjake
Päivämäärä:   13.9.14 14:17:35

joo moro mä en ala kirjoittamaan mitään 200 sanan valkkoja/merkintöjä... tää meni nyt vähän liian pitkälle mun makuun.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCC.
Päivämäärä:   13.9.14 14:18:38

Kisapisteiden veivaamisella tarkoitan sitä, että osallistuja voi eritellä osan hevosista laskettavaksi eri tavalla (sijoitukset vs. ominaisuuspisteet). Tuomariystävällisempää olisi ollut se, että ilmoittaja voi valita millä tavalla a) hevosen omat kisapisteet lasketaan, b) hevosen molempien vanhempien pisteet lasketaan ja c) hevosen kaikkien jälkeläisten pisteet lasketaan. Nyt hyvässä lykyssä saa olla tarkkana jokaisen kaakin kohdalla siitä että siellä on se Polle Pullero joka pitääkin laskea eri tavalla (ja auta armias jos tässä tekee mokan niin on koko ht.netti kimpussa).

Ja ei, en meinaa, että osallistujien määrä vähenee, mutta koska tätä tehdään täysin vapaaehtoisesti, ei ole oikein aiheuttaa tuomareille liikaa töitä. Tähän asti tuomarointi on ollut sujuvaa kuin mitä se tulee jatkossa olemaan. Lisäpistetuomareillekin tämä tietää aikamoista pläjäystä lisäduunia, ja kuten Viivuskalle totesin, en ollut lisäpisteiden määrän kasvattamisen kannalla, mutta tulin jyrätyksi.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäSachiyo
Päivämäärä:   13.9.14 14:21:17

Jes, mahtavaa! Tykkään itse siitä, että teksteihin SAA panostaa kunnolla ja vaivannäkö palkitaan - mutta myös vähemmillä teksteillä saa pisteitä loogisesti. Ei nimittäin tule automaattisesti ykköspalkintoja ilman että on oikeasti nähnyt työtä palkinnon eteen :)

Tosi kiva että saatiin yhdenlaiseksi esimerkiksi kisojen puolelta. Olenkin tässä lopetellut muutaman hepan kanssa kisailua, ja vähän pohtinut, tuleeko ylärajaksi 40 vai 50p. Näin nopeasti kaikki näyttää tosi hyvältä, vaikkakin ehkä ensisilmäyksellä hieman sekavalta, mutta kun enemmän tutkii niin saa kyllä selkoa.

Kuten Tuire kuitenkin tuossa mainitsi, niin tämä: "ERJ-laatiksen osallistujamäärä tulee olemaan max. 20 osallistujaa / tilaisuus. Max. 2 hevosta / talli tai omistaja" pisti silmään. Se on tosiaan vain kymmenen henkilöä per tilaisuus. Vähän ikävä tilanne. Itse näkisin parempana esim 1 hevonen/talli tai omistaja, mutta jos jää tilaa vielä x päivään mennessä niin voi tuoda lisähevosia (en tosin usko tämän käyvän - varmasti yli 20 omistajaa tahtovat hevosen mukaan).
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäTroya
Päivämäärä:   13.9.14 14:21:20

CC., aa joo. Ihan ymmärrettävä pointti! Osallistujen määrähän tossa joka tapauksessa vähenee, jos vain kymmenen henkilöä parhaimmassa tapauksessa mahtuisivat mukaan.

Eikö olisi parempi jos 20. hevosen tilaisuuksiin saisi jokainen talli tuoda vain yhden hevosen, ja sitten viimeisenä osallistumispäivänä voisi tuoda jokainen talli vielä toisenkin hevosen, jos tilaisuus ei ole vielä täynnä? Näin pysyisi vielä suhteessa samana, että monenko henkilön hevosia mahtuu laatuarvosteluun mukaan, ja tuomareilla olisi vähemmän töitä?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCC.
Päivämäärä:   13.9.14 14:21:57

Ja tosiaan se, että mikäli tuomari tai pahimmassa tapauksessa useampi on estynyt tuomaroimaan, kaatuu koko systeemi päätuomarin niskaan. Sitten päästään taas siihen, että mikäli tulokset myöhästyvät, on se tietenkin (pää)tuomarin syy jne.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: Kiiu
Päivämäärä:   13.9.14 14:26:54

Kun kuulin n. kuukausi sitten tästä ajattelin että @!#$ kuka tän keksi. Muutenkin oon huono äidinkielessä (hylätyt on kivoja) ja lisäpistetuomarina pitäis äidikielen kanssa tapella. Varmaankin jätän tuomarin työn, koska en aio tuomaroida tämän uuden pisteytyksen myötä. Koko pisteytys ihan perseestä.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäMiivi
Päivämäärä:   13.9.14 14:27:04

Tälläinen ipottaja tuli kylään, mutta tuo "- Alle 149cm korkuinen hevonen (poni) on kilpaillut VaB, 130cm, CIC2 luokkia vaativammissa luokissa." häiritsee :'D

Eikö siis poni 148.5 tms saa kisata Vaativaa B:tä korkeammalla? En esteitä pistä tähän esimerkiksi, mutta ratsuponi tai muu siro rotu pystyy varmasti kisaamaan ainakin Vaativaa A:ta, kun rakenne on vastaa aika hyvin puoliveristä (pieni poniprosentti).
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjämisery.
Päivämäärä:   13.9.14 14:27:11

Miksei CC ollut vaikuttamassa arvosteluun, jos olet niin kovin sitä vastaan?

Luonteen sanamäärää voisi pienentää, mutta muuten kuullostaa hyvältä. Olen kirjoittanut kaikki valmennukset/pk-merkinnät vähintään 10 lauseen mukaan ja ne siis ylittävät vaadittavat sanamäärät. 5 lauseen päikkymerkinnät ovat kyllä aika lyhyitä, eikä niistä tulisikaan saada pisteitä.

Suuri plussa siitä, että omistajan kirjoittamista teksteistä saa plussapisteitä! Kerrankin esimerkiksi oma ahkeruuteni (kirjoitan itse luonteet ja 95% päikkymerkinnöistä, jäätävä homma, mutta periaate mikä periaate) palkitaan.

Oikein hyvältä näyttää, kiitos kaikille jotka ovat tätä olleet ahertamassa.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjämisery.
Päivämäärä:   13.9.14 14:28:06

Turjake, eihän sun tarvi kirjottaa kun 100 sanan tekstejä. :D
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjäindy
Päivämäärä:   13.9.14 14:28:44

Joo alkaa kyllä mullekin olemaan noi sanamäärät vähän liikaa... Alkaa tuottamaan tuskaa kirjoittaa kaikille edes noita 100 sanan päiväkirjamerkintöjä, kun KRJ:n laatiksessa yhteen lisäpisteeseen riitti 5 virkettä (minulla esim. n. 60 sanaa).

Lisäksi lisäpisteistä saa minusta aika paljon liikaa pisteitä, kun siitä voi saada 5 pistettä enemmän kuin rakenteesta?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   13.9.14 14:29:06

KRJ:n laatuarvostelun nykyinen malli on hyvä, olisin toivonut jotakin sen suuntaista.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   13.9.14 14:29:11

Tuollaisista osallistujamääristä, niinkuin nyt cc on päättänyt, pitäisi järjestää äänestys ihan harrastajien kesken, koska tuo ei palvele ketään muita kuin ylläpitäjää itseään. Tuomareita varmasti pn jos asiasta tiedotettaisiin muuallakin kuin Twitterissä jota käyttää virtuaaliharrastajista vain todella pieni osa. Laatuarvostelut on tarkoitettu kaikille, ei vain ylläpitäjän ja hänen kavereidensa hevosille. On todella epäreilua jos tilaisuuteen otetaan vain 10
eri ihmisen hevosia.

Mitä yhdenmukaistamista on sellainen, että yksi laatis tekee näin ja toinen noin.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCC.
Päivämäärä:   13.9.14 14:29:21

misery, olinhan minä, mutta minkäs sille teet jos/kun mielipiteet ohitetaan? :)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: .,-
Päivämäärä:   13.9.14 14:31:33

Cc ei selkeästikään ole tottunut siihen, että aina ei saa sitä mitä haluaa. Ei kannata olla vastuutehtävissä jos ei kykene tätä sisäistämään.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäMiivi
Päivämäärä:   13.9.14 14:32:47

Mutta tosiaan muuten aivan ihana pisteytys, eikä sukulaisiltakaan vaadita liikaa.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjämisery.
Päivämäärä:   13.9.14 14:33:20

Kuten yllä sanottiin, laatuarvostelun tulee palvella kaikkia. Olen itsekin tehnyt YLA:n suhteen muutoksia, joita te toivotte, vaikka en itse niistä pitäisi. Olen saanut sen kuvan täällä, että CC:tä ei kauheasti kiinnosta laatiksen ylläpitäminen, niin kannattaisiko siitä luopua? Tai sitten yrittää suhtautua asiaan hieman kevyemmin? Sen verran pitäisi edes nähdä vaivaa, että tilaisuudet laitettaisiin tilaisuus-sivulle ja puuttuvista tuomareista tiedotettaisiin foorumilla. Itsekin yllätyin eilen, kun vahingossa huomasin, että ERJ:ssä on tuomaripulaa. YLA:ssa ei ole, koska avoimesti olen täällä hakenut tuomareita ja meillä on itseasiassa sen verran ylikin väkeä, että luovuin itse osin tuomaroinnista.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäSachiyo
Päivämäärä:   13.9.14 14:34:19

"Lisäksi sanamäärien ja virkkeiden vertaaminen toisiinsa on aika turhaa, sillä esimerkiksi 6-7 virkkeen tekstissä voi helposti olla yli 100 sanaa - kun taas yli 10 virkkeen tekstissä voi jäädä sanamäärä vajaaksi (= koska virkkeitä on pakko saada kirjoitettua määrä X, tulee tekstistä usein ontuvaa kun kirjoittaja alkaa tekstin valmiiksi saatuaan pätkimään hyviä virkkeitä useampaan osaan saadakseen määrän X täyteen). "

Näin juuri. En nyt ihan ymmärrä, miksi teidän mielestä 5 virkettä on parempi kuin 100 sanaa? Mulla viidessä virkkeessä on 71 sanaa, eikä siihen tarvita kuin kolme virkettä lisää, että menee jo yli sadan? Hassua. Itsestäni tuntuu, ettei viisi virkettä riitä yhtään mihinkään :)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: Kiiu
Päivämäärä:   13.9.14 14:34:35

.,-, kun kerran et tunne CC:tä IRL joten turha sun on siinä siitä sanoa mitään.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: ....
Päivämäärä:   13.9.14 14:35:04

"Entinen sukupisteiden laskenta oli parempi. Ei hevosen omistaja voi sille mitään jos molemmilla vanhemmilla ei ole kisattu tarvittavia määriä. Järjetöntä jos se, ettei joku muu ole kisannut hevosellaan määrittelee sinun hevosesi laadun vaikka muuten olisit panostanut siihen todella paljon."

Et oo vissiin tutustunu erj:n nykyiseen? siinä pitää olla MOLEMMILLA vanhemmilla 50 sij jotta voi saada täydet. tuos uudes pisteytykses riittää että molemmilla on 20 sij.....
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjänoose.
Päivämäärä:   13.9.14 14:35:44

Ymmärsinkö oikein tuon kisapisteen laskennan (hevosen kisatulokset, jälkeläiset vanhemmat), että pisteet katsotaan sen mukaan, mitä kukin hevonen on kisannut esim. laatikseen ilmoitettu hevonen kisaa tavallisia kisoja (sijoitukset), vanhemmat porrastettuja (ominaisuuspisteet) ja jos jälkeläisissä on sekä tavallisissa että porrastetuissa kisaavia, pisteet lasketaan sen mukaan, mistä laatikseen ilmoitettu hevonen eniten hyötyy? Eli siis hevosen ei tarvise olla em. kisapisteiden osalta joko täysin normikisapainotteinen tai porrastetuissa kisaava?

Mikäli näin on, niin tosi hyvä juttu! :) Oon hieman pelännyt nimittäin sitä, että kun harrastajien määrä on jo muutenkin vähentynyt, että kasvattajan näkökulmasta jalostukseen käytettävä hevosmateriaali olisi supistunut entisestään, kun vääjämättä olisi alkanut muodostua porrastetuille ja normikisaajille eri linjat.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: .,-
Päivämäärä:   13.9.14 14:36:21

Kiiu, siskoani puolustaminen ei hyödytä mitään jos kyse on yhteisestä hyvästä eikä cc sitä selkeästikään ymmärrä. Se ei vaadi kenenkään tuntemista jos on ylläpitotehtävään lupautunut
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: .-
Päivämäärä:   13.9.14 14:37:18

Ja eikun taas valittamaan niistä, joilla on vastuutehtäviä. CC on mun mielestä hoitanut hommansa paremmin kuin jotkut muut omiaan aikojen saatossa. Mä ymmärrän että noi lisäpisteet jakaa ajatuksia, toi palvelee jonkin verran enemmän pienen hevosmäärän omistajia kuin ison. Lisäksi jonkinasteen suuntaa antavaa äänestystä esim. sanamääristä olisi voinut tehdä myös harrastajille avoimena ?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäTroya
Päivämäärä:   13.9.14 14:40:45

noose., näin itsekin käsitin! :)

Mielestäni porrastettujen integroiminen näin hyvin laatuarvosteluihin on aivan huikeaa. Todella hyvin tehty, ja nopean luvun perusteella vaikuttaa vielä toimivalta systeemiltä. Tuleehan siitä tuomareille vähän lisätyötä, mutta esimerkiksi tässä kuussa KRJn tuomarit saivat peräti kaksi tilaisuutta toteutettua - eiköhän vastedes saada yksi tilaisuus kuussa toteutumaan uudella kisapisteytyksellä, vaikka se vähän työläämpi olisikin! :)

CC. on kuitenkin pitänyt ERJn laatuarvostelun pystyssä, ja tilaisuuksia on järjestetty ja pidetty loppuun asti hänen pitokautensa aikana. Vaikka en olekaan ihan samaa mieltä monista ERJ'n laatuarvostelun suhteen tehdyistä päätöksistä (ja mielestäni arvostelu on aivan liian rankka ja rakennearvostelu kuulemani perusteella puoliverisiä suosiva), CC. on kuitenkin pitänyt laatiksen aktiivisena ja toimivana. Propsit siitä.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: .,-
Päivämäärä:   13.9.14 14:42:56

Ei tässä nyt haukuta ketään vaan ihmetellään, että miten cc voi tehdä tuollaisen päätöksen kysymättä keneltäkään mitään. Hänen toimintansa laatuisen ylläpitäjänä on hieman kyseenalaista kun kaikki tosiaan hoidetaan Twitterissä eikä esimerkiksi tuomaripulasta taideta tiedottaa missään. Tämä ei ole hyvää ylläpitämistä

Myös erjlaatuarvostelu on tarkoitettu kaikille, ei vain cclle
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: --
Päivämäärä:   13.9.14 14:43:14

Rakas ...., Ei ole hirveästi liikuttanut erj pisteytykset, koska ne ovat muutenkin olleet epämiellyttävät. KRJ:n laatiksessa sai kuitenkin täydet sillä jos toisella vanhemmalla oli täydet 40 sijaa.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäVibaja
Päivämäärä:   13.9.14 14:44:07

Kaikki viivat ja hyvät ihmiset jotka nyt mollaavat ERJ laatuarvostelua, tulkaa tuomareiksi !! Turha puhua siellä ruudun toisella puolella ja valittaa jostain asiasta, kun itse ette sitä työn määrää joudu tekemään. Myös, että tämä on vapaaehtoista, niin voimmehan kaikki tuomarit joka puolelta lopettaa työmme, niin tuleeko tällöin arvostusta? Minun rakennetuomarityöni on vielä suhteellisen helppoa, mutta en uskaltaisi koskaan lähteä tekemään noita tekstien lukemista tai sukulaisten kisojen laskemista, koska hermot siinä menisivät taatusti.

Cannabia, Mikähän mahtaa tuossa kilpailumäärässä olla se määrä, mitä vaaditaan omalta tasolta? Nykyään ERJ on 50 sijoitusta, joista se 25 omalta tai alemmalta tasolta. Miten menee nykyään? Saako 160cm kilparatsulla olla 35 sijoitusta 40cm tasolta vai kaikki sieltä 150 - 160cm?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: Kiiu
Päivämäärä:   13.9.14 14:48:01

Miksi muuten on pakko ottaa esim. erj-laatis mukaan, jos wrj laatiksen ei tartte osallistua vaikka on VRL:n jaos?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: Alli
Päivämäärä:   13.9.14 14:49:35

Ettekö älyä pointtia? Ei ole reilua harrastajia kohtaan laittaa tilaisuuksiin sellaisia rajoituksia että vain insideringissä olevat pääsevät mukaan. Tuollaisista asioiTa pitäisi järjestää äänestys. Miksi Cclle pitäisi antaa erityisoikeuksia?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: "
Päivämäärä:   13.9.14 14:51:42

Mikä on muiden kuin puoliveristen porrastetuissa kisaavien hevosten/ponien tasomääräys? Tuntuu hurjalta ajatella joku shire kisaamaan vaativaa aata tai edes helppoa aata. Päteekö muhkuihin/muihin "rajoittuneisiin" rotuihin mitkä säännöt? Onko tuomarin arvioitavissa?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjämisery.
Päivämäärä:   13.9.14 14:51:59

Ei kukaan CC:tä henkilönä mollaa, eikä myöskään sitä, miten on tähän asti pitänyt laatista. Ainoastaan sitä päätöstä, että uuden pisteytyksen takia tilaisuuksia pienennetään huomattavasti. Huonolla tuurilla mukaan mahtuu tosiaan vain 10 ihmisen hevoset.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäChristaW
Päivämäärä:   13.9.14 14:52:37

Kiiu, koska WRJ:ssä ei arvostella rakennetta kun lajia voi harrastaa muutkin kuin länkkärirodut. Tosin, jaoksella on uusi ylläpitäjä nykyään eli en tiedä, miten asiat tulevat tulevaisuudessa menemään.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: .-
Päivämäärä:   13.9.14 14:56:24

":n rotuhuomautus on hyvä; ei kai kukaan oleta, että arabit/lv;t/muhkut/kv:t hypi tai väännä koulua noin paljoa? Sh:t on huomioitu, mutta " kompaten; mites muut ?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   13.9.14 16:01:03

"Cannabia, Mikähän mahtaa tuossa kilpailumäärässä olla se määrä, mitä vaaditaan omalta tasolta? Nykyään ERJ on 50 sijoitusta, joista se 25 omalta tai alemmalta tasolta. Miten menee nykyään? Saako 160cm kilparatsulla olla 35 sijoitusta 40cm tasolta vai kaikki sieltä 150 - 160cm?"

Tähän olisi kiva saada vastaus. Lisäksi porrastettujen pisteytyksestä haluaisin kysyä että onko tämä siis nyt se Marsupienen pisteytys vai häh? Kun porrastettujen pisteytyksestä on kirjoitettu vain allaoleva.

"Porrastetuissa kilpailuissa huomioidaan hevosen saavuttamat ominaisuuspisteet hevosen kilpailemasta lajista verrattuna hevosen koulutustasoon.

Hevonen voi saada myös miinuspisteitä mikäli alittaa tyyppikohtaisen minimitason...."

Miinuspisteet tajusin juu, mutta saisikohan jostain näkyville miten ne kisojen pluspisteet tulevat? Eihän kisoista pelkkää miinusta voi antaa porrastettuja kisaaville...
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjäalhippa.
Päivämäärä:   13.9.14 16:22:08

Pitääkin siis ruveta valmistelemaan tästä eteenpäin koneja hieman toisella tavalla KERJ-laatikseen... Mm. heivaamalla kasa hevosia takaisin CUP-osallistumislistoille sekä lisäämällä kotiin jäävien jälkeläisten määrää, niin on mahdollista saada jälkeläispisteistä suurinpiirtein täydet. Ja tarkistaa miten noiden valmennusten ja päiväkirjamerkintöjen sanamäärien laita on...
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
Lähettäjä: audrey
Päivämäärä:   13.9.14 16:24:09

Porrastettujen mukaan saaminen, huippua! ♥

Sanamäärät kyllä karmaisivat itseänikin. Olen kyllä pitkien virkkeiden suurkuluttaja (ja yrittänyt niitä valkkoja kirjoittaessa pätkiä enemmän), mutta 200 sanaa tekee kyllä tiukkaa. 100 sanaakaan ei ihan lyhyt ole, eikä 10 sellaisen kirjoittaminenkaan nyt varsinaisesti houkuttele. Kun siis vertaa, että useimmissa laatiksissa sai aiemmin omistajan kirjoittamasta 10 virkkeen valkasta 2 p.

Samoin KERJ:n sijoitusmäärän nosto vähän harmittaa, vaikka se varmasti jossain vaiheessa olikin edessä - itse en ainaan henk.koht. ole kokenut tuota 35 sijoitustakaan mitenkään helpoksi kun saa osallistua vain 1 lk/kisa, jostain ERJ:stä nyt repii sijoitukset tuplavauhtia.

Etenkin KERJ-laatuksen kohdalla vaatimusten huomattavasta noususta kertoo se, että viime tilaisuudessa I-palkinnon saanut hevoseni olisi näillä uusilla säännöillä jäänyt ilman palkintoa tai saanut III-palkinnon ihan pisterajoilla, sekin olisi vaatinut lähes täysien pisteiden saamista rakenteesta ja sukuselvityksestä.
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäCannabia@phone
Päivämäärä:   13.9.14 16:37:07

Vastaan kun pääsen töistä kotiin :)
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäScilla
Päivämäärä:   13.9.14 16:56:42

Ihan huippuja uudistuksia! :)

Sanamäärästä itkemistä en täysin ymmärrä, itse en mikään erityisen hyvä sanaseppo ole eikä mullakaan IRL-hevosista ole tältä vuosituhannelta hirveästi kokemuksia (enkä eläessäni ole varmaan edes nähnyt mitään GP-tason puoliverisiä, joita itse virtuaalisesti kasvatan), mutta nyt jo ihan vain laatiksia varten kirjoittamani päiväkirjamerkinnät ovat kaikki 100-250 sanan mittaisia. Niiden kirjoittaminen ei ole vaatinut juuri mitään ja ne ovat aina olleet mulle ikään kuin täysin ilmaisia lisäpisteitä. Olen tosin laiska enkä jaksaisi nähdä sitäkään minimaalista vaivaa hirveän usein, mutta toisaalta, ei kai laiskan omistajan hevonen mitään ykköspalkintoja ansaitsekaan.

Jos nyt ymmärsin oikein, tuomarin täytyy siis itse tsekkailla, mistä mikäkin hevonen/hevosen sukulainen saa parhaat kisapisteet? Itselläni on lähinnä porrastettuja kisanneita hevosia, joiden vanhemmat ja usein osa jälkeläisistäkin on kuitenkin kisannut normaaleita kisoja, enkä minä ainakaan koe mitenkään ongelmaksi, että minä itse tsekkaisin, mistä haluan hevosen, sen vanhempien ja kunkin jälkeläisen pisteet katsottavan. Tuomarille tosiaan ikävän paljon työtä ja virheiden mahdollisuus on melkoinen, kun taas minä hevosen omistajana jo katsomattakin tiedän, mistä minkäkin hevosen pisteet kannattaisi katsoa.

Miinuspisteitä en myöskään täysin ymmärtänyt. Mihin kategoriaan esimerkiksi menevät englantilaiset täysiveriset? Entä miksi myös jälkeläiset ja vanhemmat voivat saada miinuspisteitä? Eihän normaalejakaan kisoja kisanneista sukulaisista tsekata, millä tasolla ne ovat kisanneet. Lisäksi tuntuu hassulta, että jälkeläistenkin täytyy olla kisahistorialtaan melko valmiita, jos haluaa vanhemmat ilmoittaa laatikseen, tai muuten voi tulla miinuspisteitä. Entä voiko osio mennä kokonaan miinukselle? Esim. koulupuoliverisellä on vain kaksi 5-vuotiasta jälkeläistä, jotka eivät siis voi ikänsä puolesta olla kuin tasolla 5 eli koulussa Va B, mikä näiden pisteytys on?
  Re: VRL Jaokset: laatuarvostelut yhdenmukaistuvat!
LähettäjäScilla
Päivämäärä:   13.9.14 17:12:46

Eiku jaa, en rullannut tarpeeksi alas noiden kisapisteiden kohdalla... :) Sitten en kyllä ymmärrä, mikä tuossa on ongelmallista tuomarille. Ei tosin mulla ole mitään erityisesti sitä vastaan, että porrastetut ja tavallisia kisoja kisaavat eriytetään kokonaan omiksi sukulinjoikseen, sillä siihenhän tuollainen "joko arvostellaan tästä tai tosta tai tuomareille tulee liikaa hommaa" -systeemi johtaisi.

Mites muuten kun hylkäyssyynä on "Hevonen on kilpaillut omaa tasoaan vaativammalla tasolla", päteekö se myös porrastetuissa täysin? Omalla kohdalla tuollaista ei vielä ole käynyt (onneks on lähinnä maksimitasolla kisaavia puoliverisiä... :D), mutta aiemmin tänä vuonna joku ihmetteli asiaa, kun oli vahingossa shettiksellään osallistunut He A -luokkaan eikä tietenkään pärjännyt siellä. Jos kuitenkin sääntöjen mukaan olisi mennyt, olisi tuolla shettiksellä pitänyt kisata kansallisella tasolla saadakseen uuden tason täydet pisteet laatiksessa. Eihän tätä kukaan toki edes tietäisi, ellei sattuisi pistokokeessa tsekkaamaan... Tavallisissa kisoissakin voisi käydä helposti tuollainen moka, ihan vain jo sillä, että kirjoittaa osallistumismailiin vahingossa väärän luokan numeron tms, mutta asia korjaantuu sillä, että ei vain lisää sitä sijoitusta ponin sivuille. Porrastetuissa hommaa ei vaan voi korjata mitenkään jälkikäteen. Onko tällainen poni siis ikuisesti bannattu laatiksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti