perjantai 4. maaliskuuta 2016

Epäedustavien kuvien myynti

Tunteet kuohahtivat jälleen aiheesta virtuaalihevosten kuvat! Itse sain kyseistä ketjua tämän verran talteen ennen sen poistumista.

-------------


Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   4.3.16 10:34:31

Pieni pyyntö: älkää myykö/käyttäkö hevosista epäedustavia kuvia virtuaalihevosilla! Jos haluamme edes hieman kunnioitusta esimerkiksi irl-hevosten omistajien silmissä, niin tämä ei yhtään edesauta asiaa.

Itse en ikinä käyttäisi/myisi esimerkiksi tälläisiä kuvia;
http://varjoton.net/turmeltaja/orit/maanankauhistus3.jpg
http://www.kolumbus.fi/jm.virkki/Skeppare/indi6.jpg (oikeasti :D)
http://varjoton.net/turmeltaja/orit/voitonvilho3.jpg
http://i.imgur.com/sVbRe3v.jpg
http://oi60.tinypic.com/16jrk06.jpg

Tarkoitus ei ole mollata ketään yksittäistä, nuo nyt sattuivat silmään ja ajattelin laittaa esimerkkiä, jos joku ei tiedä mitä epäedustavat kuvat tarkoittavat :)

Asiallista keskustelua kiitos. Ja jokainen alkaa miettimään, millaisia kuvia myy/miltä haluaa harrastuksen näyttävän ulkopuolisten/hevostenomistajien silmään!
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   4.3.16 10:38:54

Eihän toi indi6 kuva ole edes epäedustava. Muut kyllä.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   4.3.16 10:42:23

Haluaisitko itsestäsi ja hevosestasi persekuvan virtuaalihevoselle? :D Itse en haluaisi...
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   4.3.16 10:42:39

Ja lisäisin vielä, että nuokaan kuvat ei ees oo pahimmasta päästä.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   4.3.16 10:43:27

Ööh, kuka sun persettäs kattelee? Ihan perus talutuskuvahan toi vaan on.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   4.3.16 10:45:59

Empä ole ennen nähnyt talutuskuvia tuosta kantista.. Eikä se tuo mitään lisäinfoa. Noo jokainen tavallansa. Itse harrastan kuvausta ja olen tarkka kuvien suhteen, mutta nämäkin ovat toki mielipideasioita.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: :)
Päivämäärä:   4.3.16 10:46:34

Niin koska haluamme että kaikki hevoset ovat aina täydellisiä, eikä IRL elämässä tapahtuneessa liikkeessä ole könkkävaihetta, ei ikinä. Hevoset vain liitävät. Eivät myöskään IKINÄ oikeasti laita korviaan luimuun tai ole muuten epäedustavia, eivät tietenkään. Jokainen oikea hevonen on aina ja ikuisesti täydellinen.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   4.3.16 10:50:32

Itse olen myös tarkka, mutta en näe tossa kuvassa mitään pahaa. Noita muita linkittämiäsi en sivuilleni laittaisi. Mutta miksi kuvan pitäisi tuoda jotain "lisäinfoa"? Kuvilla saa sivuille fiilistä ja tuossa kuvassa on mukava rento tunnelma.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
LähettäjäEmmiN.(puh)
Päivämäärä:   4.3.16 11:03:03

No mä en kyllä näe mitään pahaa siinä jos hevonen on hieman epäedustava kuvassa :D eläimiähän ne vaan on joilla on erilaisia ilmeitä ja kuvissa ikuistuvat kaikilla mahdollisilla tavoilla.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: ^
Päivämäärä:   4.3.16 11:18:49

Välillä sitä kyllä tulee ihmeteltyä että millaisia kuvia ihmiset kehtaavat kaupata tai lätkiä hevosilleen. Ahneudella ei ole rajaa. :(

Tässä ei nyt olekaan kyse siitä että millaisen kuvan itse harrastajat näkevät epäedustavana, vaan tässä pitää asettua sen hevosen omistajan asemaan. Kyllä se on ihan normaalia haluta hevosestaan vain edustavia kuvia näytille ympäri nettiä - vai kuinka moni teistä arvostaisi jos muut levittelisivät epäedustavia kuvia teistä itsestänne? Joo ei ehkä ihan suoraan verrattavissa oleva asia, mutta siitä voi hakea vähän näkökulmaa. Kuinka kivaa olisi katsella epäedustavia kuvia omasta pärstästä tai omaisuudesta.

Virtuaaliharrastajien maine on toki parantunut, mutta ei sillä vieläkään voi kehua. Sen takia mun mielestä olis hyvin tärkeää ajatella sitä kuvaa, minkä harrastajat antavat itsestään ja harrastajista muille - ensisijaisesti niiden hevosten omistajille, joiden hevosten kuvia käytämme.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
LähettäjäOtterley
Päivämäärä:   4.3.16 11:37:41

Toinen (ja eniten kauhistelua aiheuttanut) kuva taas on virtuaalihevosella, joka on syntynyt 2004 ja sivujen perusteella muutenkin ilmeisesti ajalta, jolloin muotia oli laaja kuvagalleria edustavuudesta välittämättä. Tämä ei siis todellakaan edusta nykyajan hevosia mielestäni kovin hyvin! Samanlaisia kuvia löytyy varmasti paljon jos alkaa kaivelemaan 2000-luvun alun hevosia, mutta ne eivät nykytilanteesta kerro mitään.

Osittain varmasti epäedustavampienkin kuvien käyttö johtuu siitä, että kuvia on lopulta saatavissa varsin rajallinen määrä, eikä kaikki pysty niitä aivan priimakuvia hankkimaan. Se raja, mikä on epäedustava ja mikä ei, on varmasti jokaisella hieman erilainen ja joitain korvien luimussa oleminen tai epäryhdikäs asento ei häiritse niin paljoa kuin toisia. Itse en esimerkiksi ymmärrä, mitä epäedustavaa ensimmäisessä linkittämässäsi kuvassa on.

Löytyy niitä kuvia netistä myös muualta kuin virtuaalihevosilta. Esim Hippoksen kuvapankissa http://tinyurl.com/zzhc282 ja sieltä varmasti hevosihmiset selailevat enemmän kuvia kuin virtuaalitalleilta. Lopultahan virtuaalitalleilla harvoin mainitaan nykyään hevosen oikeaa nimeä, joten välttämättä tietystä hevosista kuvia etsimällä ei löydy edes näitä virtuaalihevosella olevia kuvia ellei ihan etsimällä etsi.

Ja hevosenomistajat ainakin toivottavasti tietävät, että jos vastaan tulee sellainen kuva, jota ei mielellään näkisi virtuaalihevosella, voi asiasta aina laittaa virtuaalihevosen omistajalle mailia. Veikkaisin (tai ainakin toivoisin) että suurin osa on sen verran kohteliaita, että poistavat kyllä kuvan käytöstä, jos se omistajaa häiritsee tai siitä on jotain haittaa.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   4.3.16 11:56:36

Tässä ei nyt olekaan kyse siitä että millaisen kuvan itse harrastajat näkevät epäedustavana, vaan tässä pitää asettua sen hevosen omistajan asemaan.

Tämä!

Kuvista ei ole nykyään pulaa. Kun käy kuvaamassa tapahtumaa, niin sieltä saa yhdestä hevosesta myyntiin jopa 10-30kpl kuvia (eräät harrastajat jopa enempi, jos myy myös epäedustavat kuvat).
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: Harrastaja
Päivämäärä:   4.3.16 12:07:23

Tässä ei nyt olekaan kyse siitä että millaisen kuvan itse harrastajat näkevät epäedustavana, vaan tässä pitää asettua sen hevosen omistajan asemaan.

Eli tässä pitäisi toimia meediona ja tietää, mitä hevosen omistaja ajattelee? Itse käytän hevosillani kuvia, jotka ovat mielestäni ok (eli joiden oletan myös hevosen omistajan mielestä olevan ok). Itsekin sanoisin että tuo ensimmäinen linkitetty kuva on ok, joten haluaisiko linkittäjä perustella mikä siinä on vikana? Ehkä näin meediontaidot taas vähän kehittyy ;)

Hevosten omistajien on kuitenkin myös hyvä pitää mielessä, että kilpailut ja näyttelyt ovat julkisia tapahtumia ja niihin osallistuessa ottaa riskin, että hevonen voi tulla kuvatuksi hieman epäedustavana ja näitä kuvia voi tulla myöhemmin vastaan. Jos haluaa välttää tämän riskin, on parasta pitää se hevonen visusti omalla tallilla turvassa.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   4.3.16 12:38:06

Mun mielestä mikään noista kuvista ei todellakaan ollut ollut epäedustava. Ihan perus kuvia liikkuvasta hevosesta, ei ne tee hevosesta epäedustavaa. Jokainen varmasti näkee että on vähän hölmössä kohtaa otettu kuva kun askel ei ole näyttävämmillään, mutta se ei tee hevosesta epäedustavaa
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   4.3.16 12:39:41

Aiheesta on aina välillä keskustelua esimerkiksi ratsastus/hevoskasvatuspuolella ja sieltä saa lukea, miten omistajat kauhistelevat sitä, millaisia kuvia v-harrastajat laittavat hevosillensa. Siksi oikeasti olisi syytä nyt jokaisen miettiä, että haluaako mahdollisimman paljon palkkaa kaikenlaisista kuvista vai voisiko oikeasti vain poistaa nuo kamalat kuvat ja jättää ne myymättä.

Ekassa kuvassa askelvaihe on kamala. Esimerkki siitä, miksi ravia ei kuvata tuosta askelvaiheesta..

Ei tarvitse olla meedio vaan käyttää omaa harkintakykyä. Jos valokuvaajat eivät julkaise epäedustavia kuvia esimerkiksi gallerioissaan, niin miksi virtuaaliharrastajien täytyy niitä julkaista? Ahneuden takia?

Onneksi suurin osa harrastajista ymmärtää käyttää/myydä vain edustavia kuvia - kiitos siitä heille.

(ps, hevoset eivät mene näyttelyihin kuvaajien takia. Toki hevosia saa julkisella paikalla kuvata, mutta onko pakko julkaista kaikkia kuvia?)
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: nyyhky
Päivämäärä:   4.3.16 13:11:44

Kyllä viiva on nyt niin mielensä pahoittanut :)
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: taffel
Päivämäärä:   4.3.16 13:15:45

Ekassa kuvassa taidetaan kyllä laukata :D Mutta siitä huolimatta, äärimmäisen huono vaihe koska hevonen näyttää etupainoiselta ja nenälleen kaatuvalta. Toka kuva nyt ei ole varsinaisesti pahimmasta päästä, heppa kävelee rauhallisesti korvat hörössä jne, kuvakulma ehkä toki vähän mielenkiintoinen valinta mutta kuten aiemmin huomautettua, "ennen wanhaan" kaikki mahdolliset kuvat tuupattiin galleriaan. Kolmas kuva on omaan silmääni kaikin puolin ihan ok, hyvin voisin vastaavanlaisia julkaista omassakin galleriassa. Neljännessä kuvassa on taas könkkävaihe, kuvan perusteella hevonen on mitä laiskoin ja vetelin ravaaja joka raahaa takajalkojaan kilometrin päässä ;) Ja no vikaa kuvaa ei ehkä tarvitse perustellakaan.

Nykyään ei todellakaan ole kuvista pulaa. Itselle tulee helposti esimerkiksi näyttelyissä sen parikymmentä kuvaa per hevonen, koulukisoissa oikein kivasta kopusta saa halutessaan vaikka 40 kuvaa yhdeltä rajalta jos oikein räiskii menemään. Ja yhteenkään kuvaan ei silti tarvitse valita könkkävaiheita tai ylimääräisiä tanssiliikkeitä.

Kaikista eniten hämmentää, kun näkee myynnissä rakennekuvia jossa on itse ollut kuvaamassa samassa tilanteessa. Minä ja monet tuntemani aktiiviset kuvaajat kyllä pääsääntöisesti pidetään huoli siitä, että hevosista saadaan edustavat kuvat eikä tarvitse tyytyä korvatluimussajalatkasassaörrörr-möllötyksiin. Sen takia olenkin aina ihan ihmeissäni, kun samasta tilanteesta saatetaan myydä useampikin paketti niitä korvatluimussajalatkasassa-mörrimöykkykuvia, jotka a) eivät ole edustavia hevosen omistajan silmiin, b) kertovat kuvaajan tilannetajusta ainoastaan aika negatiivisia asioita ja c) eivät ole edes niihin virtuaalinäyttelyihin kovinkaan hyvä valinta. En siis keksi ahneuden lisäksi yhtäkään järkevää syytä (eikä se ahneuskaan ehkä ole ihan 'järkevä syy' :)) miksi sellaisia kuvia pitäisi myydä, tai alunalkujaankaan edes ottaa. Ei munkaan kaikki myytävät kuvat ole ehkä sitä ylintä priimaa, mutta joku järki niissäkin vielä pääsääntöisesti on.

Se, että hetkellinen epäedustavuus on luonnollista ja normaalia, ei vielä tee sen hetken esittämisestä ja julkiseksi asettamisesta kovinkaan suositeltavaa. Valokuvat ovat siitä vaarallisia, että niitä tuijotetaan kuin piru raamattua - näytät yhden korvatluimussakönköttelenpääkenossamenemään-ratsastuskuvan joka on kestänyt sen sekunin murto-osan minkä kamera on valottanut, ja katsojat toteavat että ahaa, ratsastaja on huono ja hevonen osaamaton. Vaan kun näytät jonkun kuvan missä hevonen vahingossa niiaa vähän päätään ja pörheästi heittää koko radan aikana ainoan kerran etujalkaansa vähän komeammin, katsotaankin että ompas siinä kiva ja kapasiteetikas kouluheppa ;) Kumpaa mielikuvaa itse haluaisitte tarjota?
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: outolintu
Päivämäärä:   4.3.16 13:22:47

Oho, tää oli mulle ihan uutta. En ole ennen edes ajatellut asiaa, että joillekin voi niin epäedustava kuva olla aloituksen esimerkit... Oon ajatellut huonot kuvat jotenkin muuten (lerssi lentää, hevonen pissaa, ratsastajan ja hevosen naama hirveessä irveessä ynnä muuta kaunista).

No jaa, selittäkäähän mullekin mikä vika on kolmannessa kuvassa? En kykene näkemään... Hevonen laukkaa iloisesti kohti. Onko vika sitten tuossa tolpassa vai kivessä? Viiminenkään kuva ei mun mielestä ole mitenkään "kamala", joo ei ehkä poseface, mutta toisaalta vaan hauskan mielenkiintoinen. Hevosenomistajana en tuollaista kuvaa ottaisi henkilökohtaisena loukkauksena, eläinten hauskat ilmeet on viattomia.

Mutta myyntiasiasta olen samaa mieltä, että en kyllä tuollaisia kuvia ainakaan rahaa vastaan myisi!
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: nyyhky
Päivämäärä:   4.3.16 13:37:11

taffel, ekassa kuvassa mennään kyllä ihan laiskaa ravia eikä mitään laukkaa :D
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: taffel
Päivämäärä:   4.3.16 13:39:52

Katsotaankohan me ihan samaa kuvaa? :) Ravista en vielä ole onnistunut saamaan tämmöisiä kuvia.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: nyyhky
Päivämäärä:   4.3.16 13:42:35

tarkoitin linkatuista kuvista ensimmäinen, miksi katsoisin sivun muita kuvia?
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: taffel
Päivämäärä:   4.3.16 13:43:43

Jos olisit kurkannut pasteni osoiteriviä, olisit huomannut linkin olevan ihan identtinen aloituksen kanssa ;) Ravikuva on varmastikin vaihdettu tähän ja uusi kuva vain lisätty samalla nimellä kuin vanha oli, jolloin välimuisti saattaa näyttää vielä sitä ravikuvaa.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   4.3.16 13:43:45

Kuvat on näköjään poistettu/vaihdettu.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: nyyhky
Päivämäärä:   4.3.16 13:44:15

ja nyt koko kuva poistui ja sivuille vaihtui kuvat :D
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: -
Päivämäärä:   4.3.16 13:44:39

Miksi taffelin pitää olla niin vittuileva joka ikisessä viestissä?
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: nyyhky
Päivämäärä:   4.3.16 13:44:49

taffel, no kyllä siellä sivuilla aikaisemmin näkyi ravikuva ja erikseen tuo sinun laukkakuvasi ;)
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: nyyhky
Päivämäärä:   4.3.16 13:48:09

http://snag.gy/fk3CQ.jpg näin niinq
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: ---
Päivämäärä:   4.3.16 13:53:11

Aikaisemmin näkyvä oli ihan selvä ravikuva. Turha taffelin on siellä vittuilla. Tuo ylimielinen asenne ei kyllä imartele ketään.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: Hapero
Päivämäärä:   4.3.16 13:56:19

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaaa.... ♫♫
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: taffel
Päivämäärä:   4.3.16 13:59:33

http://i3.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/303/902/c53.jpg
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: .
Päivämäärä:   4.3.16 14:03:02

taffelilla on joku asennevamma selvästi
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjämisery.
Päivämäärä:   4.3.16 14:12:00

Taffel puhuu kyllä viestissään ihan asiaa... Ero varmaan tuleekin siinä, että osa meistä harrastaa valokuvausta ja osa kuvaa vain virtuaalihevosia varten. Itselleni on ainakin tullut silmää siihen, että mikä on edustava ja mikä epäedustava kuva. Epäedustavat lentävät suoraan roskiin, enkä ikinä julkaisisi niitä edes virtuaalihevosella.

Kuvat on näköjään vaihtunut edustavampiin, kun painoi päivitä-nappia, niin kuvat vaihtuivat/katosivat.
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
Lähettäjä: ?
Päivämäärä:   4.3.16 14:55:32

Mikä on virtuaalihevonen?
  Re: Epäedustavien kuvien myynti
LähettäjäTroya
Päivämäärä:   4.3.16 15:15:10

Mä taas en yhtään allekirjoita tota, että "vain virtuaalihevosia varten kuvaava" olisi jotenkin huonompi kun "oikea" valokuvausharrastaja... :) Ovathan nämä "oikeatkin" valokuvausharrastajat aloittaneet pääosin virtuaalihevosten kautta kuvausharrastuksensa. Jotenkin kummaa koittaa vetää siihen siis jotain erottelua. Kyllä sitä silmää voi kehittyä vaikka kuvaisi vain tietokoneen kovalevyä täyttääkseen. Ja, kuten taffel aiemmin mainitsikin, onhan virtuaalihevostenkin näyttelyissä nykyään kova taso kuvien edustavuudessa.

2 kommenttia:

  1. Jos täällä voi antaa juttuvinkkejä, niin tässä: http://web.archive.org/web/20160306002844/http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=2684187&t=2684187

    ja jatkuu: http://web.archive.org/web/20160306090119/http://forum.hevostalli.net/read.php?f=12&i=2684294&t=2684294

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai saa, kiitos tästä! Täytynee tehdä oikein joku juttuvinkkipostaus, itse kun en enää virtuaalihevosia harrasta niin jää varmasti monta draamaa näkemättä. :D

      Poista